Stichting Thuisgekookt: “We maken het voor elkaar”

Stichting Thuisgekookt zet zich in voor mensen die tijdelijk of langdurig niet meer in staat zijn om voor zichzelf te koken. Dit kunnen bijvoorbeeld ouderen zijn of mensen waarbij er sprake is van ziekte of een handicap. Stichting Thuisgekookt brengt deze mensen in contact met een thuiskok uit de buurt. Met als doel, gezonde voeding en sociaal contact voor iedereen bereikbaar maken. Hoe gaat dit precies in zijn werk? 

Stichting Prakkie Hoofddorp

Ronald en Miranda Dekker hebben twee jaar geleden ‘Stichting Prakkie Hoofddorp’ opgericht. Met hun stichting helpen zij mensen in de Haarlemmermeer die niet kunnen rondkomen, maar worden afgewezen door de gemeente en de Voedselbank. In Nederland waren er eind 2020 al 37.311 huishoudens die moeten leven van een voedselpakket. Stichting Prakkie Hoofddorp kan hun werkzaamheden alleen maar uitvoeren met behulp van vrijwilligers en donateurs.

Wil jij ook helpen? Bekijk de video of ga naar www.stichtingprakkiehoofddorp.nl voor meer informatie.

Een kijkje bij Restaurant Neder

Steeds vaker zijn restaurants bezig met duurzaamheid; zo min mogelijk weggooien, lokaal inkopen doen en kleiner inkopen doen, zodat er minder verpakkingsmateriaal nodig is. Een restaurant dat hier heel goed mee bezig is en tegelijkertijd een heel verrassend menu op tafel zet, is restaurant Neder. Het restaurant in Alkmaar kookt namelijk alleen met producten uit Nederland. Er wordt niets, maar dan ook echt niets geïmporteerd. Zelfs in de biertjes die gebrouwen zijn, zitten geen buitenlandse ingrediënten. Neder kookt op hoog niveau en biedt een 6 of 9 gangen menu aan dat ieder seizoen anders is. Alle smaken die zij in hun gerechten verwerken zullen u zeer verrassen.    

 

In deze video kunt u alvast de sfeer proeven en een aantal van hun prachtige gerechtjes voorbij zien komen. Ik hoop dat u niet al te veel honger heeft…