Hoe kan je het beste valsspelen in tennis?


Collé, L. (2022, 23 september). Het begin van de competitie [Photography].

 

Het is vroeg in de ochtend en je staat op het tennisveld in de brandende zon. Niet alleen de zon is fel, maar ook het spel. Met alle tegenzin sta je achter in de telling en alle tactieken die je door de jaren heen hebt bedacht zijn al gebruikt, niks blijkt te helpen. Er zit nog maar één ding op, namelijk: valsspelen. Hoe speel je het beste vals? Met deze tips kom je erachter!

Let op: Gebruik op eigen risico! Wij zijn niet schuldig voor de gevolgen die hiermee gepaard gaan.

 

De ‘uit’ roeptactiek
80% kans op slagen
Het spel is al langer dan een uur bezig. Na lang achterstaan, komt Eric dichter bij de score van de tegenspeelster Diana. Nu is het deuce en met deze laatste punt kan Eric een set winnen. Na een aantal keer overspelen komt een harde bal recht op Eric af. Eric loopt naar achteren, maar haalt de bal net niet. De bal was in. “Hoe kan ik dit ooit halen?” Denkt Eric. De wereld zakt weg onder zijn voeten. Maar Eric laat zich niet kennen, hij moet dit punt halen. Hierdoor roept hij uit terwijl dat niet zo is. Diana is te moe en heeft geen zin in een discussie. Zij heeft gezien dat de bal in was en zegt dat. Eric zegt “Zullen we het punt opnieuw spelen?” Diana gaat akkoord en Eric heeft na dit punt een set gewonnen.


Collé, L. (2022, 23 september). Is de bal uit? [Photography].

Eric laat zich niet kennen en roept “De bal is uit!” Zal zijn tactiek helpen om een set te winnen?


Collé, L. (2022, 23 september). Ik heb je wel door [Photography].

Diana kan op dit punt in protest gaan. Ze heeft hem door, maar ze stelt voor “Zullen we het punt opnieuw spelen?” Hierdoor krijgt Eric een nieuwe kans om het punt over te spelen.

 

Niet-oplettendheid
85% kans op slagen
Eric en Diana zijn bij hun laatste set aangekomen. Diana is moe en is snel afgeleid. Bij beide daalt de focus en de energie zakt af. Diana is na het punt compleet de tel kwijt. Eric weet echter dat het 15-40 staat en maakt van Diana’s moeheid gebruik. “Hoeveel staat het?” Vraagt Diana. “Het is 30-30 toch?” Zegt Eric op de meest geloofwaardige manier. Diana knikt ja en Eric heeft een punt kunnen smokkelen.


Collé, L. (2022, 23 september). Tennis is vermoeiend [Photography].

Diana is vermoeid en denkt aan alles behalve het tennisspel zelf.


Collé, L. (2022, 23 september). Wat is de stand? [Photography].

Diana vraagt wat de stand is. Eric zegt “het is 30-30” en de oververmoeide Diana gaat akkoord.

 

Serveren
75% kans op slagen
Eric staat na een lange vermoeiende wedstrijd voor. Hij heeft al een tijdje moeite met serveren en heeft al 4 keer in het net geserveerd. Diana weet niet veel over de spelregels dus Eric grijpt zijn kans. Hij stapt over de middellijn en gaat 50 cm van de lijn staan. Diana merkt niks. De bal wordt opgeslagen en Eric raakt de bal. “Zou ik het halen? Of gaat ik falen?” denkt Eric. De bal gaat over het net recht in het servicevak van Diana. Diana komt niet bij de bal. Eric heeft een ace gescoord en wint hierbij de wedstrijd. Eric juicht en juicht! Hij heeft gewonnen!


Collé, L. (2022, 23 september). Serveren over de middellijn 1 [Photography].

Hier staat Eric te ver naar voren. De tegenstander heeft niks door.


Collé, L. (2022, 23 september). Serveren over de middellijn 2 [Photography].

De bal wordt vanaf het verkeerde veld opgeslagen. Deze tactiek kan je gebruiken wanneer je vaak vanaf het middelpunt opslaat. De tegenstander zal dit dan minder snel door hebben.

 

Diana en Eric zijn kapot. Eric is blij dat hij gewonnen heeft en hij is nog blijer met het feit dat zijn valsspeeltrucjes zijn gelukt. Hij vindt het een echte aanrader voor alle tennisspelers die onder in de poule staan met competitie!

Speel jij nou ook vaak vals en wil je je tips delen? Mail ons! Dit kan via ikhouvanvalsspelen@gmail.com en maak kans op €200 tegoed voor de Decathlon.

Menstruatie-armoede: Een bloedserieus probleem

Menstrueren is een mensending. Ruim een kwart van de wereldbevolking menstrueert. Hoog tijd dus om het menstruatie-taboe te doorbreken. Het is hierbij belangrijk dat elk menstruerend mens recht heeft op de juiste producten om deze periode veilig en aangenaam door te komen. Maar, wist je dat 1 op de 10 mensen met een baarmoeder zich geen menstruatieproducten kan veroorloven door financiële problemen? Lees hieronder over dit maatschappelijke probleem en ervaar zelf hoe het is om te leven met menstruatie-armoede door op de VR-Experience te klikken.


Menstrueren is een normaal mensending, toch? Helaas rust er nog steeds een taboe op. Terwijl ongesteld worden eigenlijk heel normaal is en ruim een kwart van de wereldbevolking menstrueert. Het is dan ook belangrijk dat menstruerende mensen toegang moeten hebben tot de juiste producten om deze maandelijkse periode veilig en zo comfortabel mogelijk door te komen. Echter zijn er mensen die deze producten niet kunnen betalen, ook in Nederland. Verschillende organisaties proberen dit tegen te gaan, zo ook het Armoedefonds. Wendy Heerkens-Brands van het Armoedefonds verteld over dit bloedserieuze probleem en wat jij eraan kunt doen.


VR-Experience: Hoe is het om ongesteld te zijn en geen geld te hebben voor menstruatieproducten?

Eens per maand is het voor veel mensen een vervelende periode. Wanneer het baarmoederslijmvlies wordt afgebroken start de menstruatie. Met maandverband, tampons en een menstruatiecup op zak gebeurt jou niks, toch? Voor veel mensen is het een harde realiteit dat zij zich geen menstruatieproducten kunnen veroorloven. Bekijk hier hoe het is om menstruatie-armoede te ervaren. Help jij ook je medemens? Kom in actie door jouw gekochte menstruatieproducten af te geven bij de dichtbijzijnste MUP (menstruatieproducten uitgiftepunt) in jouw buurt!

Gavin groeide op als zwarte man in Nederland: de basis van zijn muziek

Waar protest is, is ook muziek. Gavin (25) begon met teksten schrijven tijdens de Black Lives Matter-protesten die twee jaar terug plaatsvonden. Binnen deze periode schreef hij enkele liedjes over hoe deze protesten hem hebben beïnvloed, hoe het staat met racisme in Nederland en hoe hij hoopt dat zijn toekomstige kinderen niet dezelfde ervaringen zullen hebben als hem. Hij schrijft vooral over hoe het is om op te groeien als zwarte man in Nederland en de continue strijd die dit met zich meebrengt, zowel met zichzelf als met zijn witte omgeving en met Nederland als geheel. Hij vertelt ons hoe zijn onzekerheid uiteindelijk zijn kracht is geworden.

Bekijk hier alvast de videoclip “#BLM”, en stream zijn muziek hierna via Spotify, want hij heeft nog zeker meer te vertellen.  

Meesterproef Vertelvormen

20 jan 2023 / door Michell J. Willekens

Altijd anders

“Het is lastig om als zwarte persoon te leven in een omgeving waar de meerderheid blank is”, zegt Gavin. Vaak voelt hij dat er een druk is om je emoties te verbergen en jezelf aan te passen aan maatschappelijke normen die niet stroken met wie je werkelijk bent. Men hoort vaak het advies “pas je gewoon aan” en dat is iets waar hij mee heeft moeten dealen. “In mijn geval heb ik mezelf klein gehouden en ben ik onopvallend geweest, mijn enthousiasme heb ik vaak onderdrukt. Uiten van boosheid of huilen? Dat deed ik niet, omdat men dit als agressief zou zien.” Hij is zelf verbaasd over dat hij dit toneel zolang heeft kunnen volhouden. Het voelde slecht voor hem om zo door het leven te gaan, alsof hij een heel ander persoon was. “Ik probeerde zo hard om erbij te horen. Ondanks hoe graag ik ook wilde passen in de groep en gezien wilde worden als “gewoon een Nederlander”, lukte dat niet altijd. Mijn huidskleur had een negatieve connotatie en ik voelde me hierdoor jarenlang onzeker.”

“Als ik terugkijk naar de tijd dat ik in Spijkenisse woonde, herken ik mezelf nauwelijks in die persoon.”

Kracht

Maar wat ooit zijn onzekerheid was, is vandaag de dag zijn kracht geworden. “Ik heb al deze nare gebeurtenissen omgezet in iets positief, namelijk muziek.” In zijn liedteksten hoor je hoe hij zijn eigen levensverhaal vertelt. Gavin houdt ervan om zijn teksten beeldend te schrijven zodat je als luisteraar de bepaalde gebeurtenis in zijn leven voor je kan zien, zo ook in het lied “#BLM”. Hij begint het lied met een boodschap gericht naar de politie:

Don’t you try to shoot me police

I’ve been good all year long

Don’t you try to kill me please

‘Cause I used to play with your daughters and sons

Doorheen het lied neemt hij je mee in zijn ervaringen als zwarte man in een witte maatschappij. Hij uit zijn frustratie over het niet begrijpen waarom hij anders behandeld wordt in de maatschappij. Hij benadrukt dat hij net zoals ieder ander een mens is met emoties en dat hij zijn best doet om een goed leven te leiden.

De laatste strofe is persoonlijk gericht naar de racisten die hij in zijn leven is tegengekomen. Maar inplaats van hen te beschuldigen, bedankt hij ze maar al te graag. Zonder deze racistische mensen was hij nooit zo ver gekomen in het leven en was hij nooit zo’n sterke, fiere zwarte man geworden als hij nu is. Hij bedankt hen dan ook graag door middel van zijn laatste woorden van het lied: “This is all because of you”.

“#BLM” is vanaf nu overal te beluisteren.  

BEHIND THE BRAND: Achilles & Tortoise

Meet @archillesandtortoise as he tells us all about his brand and the city 🔭

BEHIND THE BRAND ® 🎞
In this series we introduce young creatives from Amsterdam and dive into their worlds as they express what the city means to them and there brand.

Find out what they do and what moves them as we get up close!💭

🎥 https://www.instagram.com/ch3llbe/

 

Hoe Freddie Mercury sportmode gebruikt om zichzelf te zijn

Iedereen kent Freddie Mercury als dé muzieklegende van de jaren zeventig, tachtig en negentig. De ‘Queen of Rock’ stond vooral bekend om zijn extravagante podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens. Maar, Freddie was naast rockster ook een ontzettende fan van sport en mode. Hij combineert deze twee elementen, waardoor het op zijn eigen manier een excentrieke persoonlijkheid wordt. Hoe zou een hedendaagse samenwerking eruit zien tussen Freddie en een bekend sportmerk? En hoe versterkt sportmode zijn identiteit?

 

ADIDAS X FREDDIE

 

 

 

Een schreeuw om hulp, maar de hulp komt maar niet

Mentale gezondheid, een taboe waar te weinig over wordt gesproken. Durven mensen zich wel te uiten? Of voelen ze zich gewoon niet gehoord? Ik sprak Nova over haar depressie, angststoornis en zelfmoordgedachten . Zij kon niet terecht bij een psycholoog tijdens de coronacrisis  vanwege massale patiëntenstoppen. Ik heb haar verhaal verwerkt in een lied. Want we willen allemaal gehoord worden, toch?

 

I’m scared

 

I’m afraid, of what I might do

Am I, screaming yet?

I am lost, I feel like such a fool

I’m still afraid, of what I might do

 

I’m scared to be lonely

I’m scared to be fine

 

It is, passing me by please bring me back to life

I am skin, I am bones, I am cold, and I’m broke

You have taken my mind, and isolation is the reason why

And now, I’m trying to get back control

 

I’m scared to be lonely

I’m scared to be fine

I’m scared to fine love

I’m scared to be blind

“Mijn vertrouwen in de liefde was beschadigd door een toxic relatie, maar hersteld door een datingapp.” – Pauline (28) (versie 1)

“Mijn vertrouwen in de liefde was beschadigd door een toxic relatie, maar hersteld door een datingapp.” – Pauline (28) 

 

De Amsterdamse Pauline is één van de gelukkige die haar partner heeft ontmoet via een datingapp. Vier jaar geleden zette zij een punt achter haar vorige toxic relatie en startte een aantal maanden later met het gebruik van datingapp Happn. Pauline kijkt stoïcijns voor zich uit en zegt: “Ik had veel te laat door dat mijn ex mij niet mezelf liet zijn. Van mijn huidige partner heb ik pas geleerd hoe liefde hoort te zijn.”  

 

Tegenwoordig maakt een op de drie vrijgezellen in Nederland gebruik van een datingapp. Journalist bij Hogeschool Rotterdam Tosca Sel benoemt dat er vroeger vooral werd gezocht naar ‘seksdates’ via datingapps, maar nu krijgen er steeds meer een relatie. Uit onderzoeken is gebleken dat in de periode van 2003 tot 2018 het aantal relaties ontstaan door datingapps, gegroeid is van 2% naar 14%. (Dorlo, 2018) (Niels Kooiman, 2014) 

 

Pauline vertelt over haar ervaring: “Ik had dus juist geen zin om elke date met een onenightstand af te sluiten, daar ben ik onderhand wel te oud voor.” Toch besloot ze om de wereld van datingapps eens te gaan ontdekken en sprak met een aantal jongens af. De meeste dates eindigden in een misère. De een had meer interesse voor zijn telefoon en de ander had nogal een sterke politieke mening. Totdat Pauline op een maandagavond in contact kwam met Rick. Ze chatten wat en kwamen er zo achter dat ze veel gemeenschappelijke interesses én vrienden hadden. De zaterdag erna werd de eerste real life date gepland.  

Het was een bewolkte avond in september en Rick zat al te wachten in een cafeetje aan De 9 Straatjes. Toen Pauline aankwam in het café realiseerde ze zich dat ze haar bril thuis vergeten was en zag dus niet direct waar Rick zat. Pauline: “Ik had dus pas super laat door dat hij daar recht voor mij zat en ik schaamde me dood.” Pauline kreeg gelijk weer het gevoel dat haar ex haar gaf toen hij haar publiekelijk belachelijk maakte. Maar in tegenstelling tot haar ex zei Rick: “Je hoeft je niet te schamen hoor, ik vond het juist schattig. Ga lekker zitten.” Gedurende de avond praatten de twee over hoe bizar ze het vinden dat iedereen om hun heen al kinderen krijgt, hoe gek ze het vinden als mensen op straat niks terugzeggen als je hen groet en andere gedeelde frustraties, terwijl ze twee flessen wijn leegdronken.  

 

Uit een testpanel van de Consumentenbond blijkt dat 15% van de online datende panelleden een vaste, minimaal een jaar durende relatie (minimaal een jaar durend) vond. De voornaamste reden dat zij geen partner vonden was dat de ‘matches’ (twee personen die aan elkaar gekoppeld worden) niet echt overeenkwamen met opgegeven eisen. Ook zaten er veel nepprofielen tussen. De reden: hij of zij wilde alleen maar seks, werd niet genoemd. (Zuurmond, datingsites en apps, 2021) Een algemene tip die succesvolle datingapp gebruikers geven is: Geef duidelijk aan wat je wilt, dan hoef je geen tijd te verspillen aan onverwachte andere intenties.   

 

Na de eerste date van Pauline en Rick volgden er meer en het stel kwam steeds vaker bij elkaar over de vloer. Pauline zegt: “Het gevoel dat ik heb bij Rick is gewoon niet te vergelijken met het gevoel dat ik had bij mijn ex. Rick waardeert mij zelfs als ik in een kloffie met een knot op mijn kop door het huis dwarrel, terwijl mijn ex al zeurde als mijn nagellak een beetje was afgebladderd. Ik ben heel blij dat ik ooit dat profiel heb aangemaakt!” 

 

 

 

Los kader als afbeelding (voor betere plaatsing op Storylab): 

 

 

Pagina-einde 

Bibliografie 

Dorlo, C. (2018, februari 9). artikel. Opgehaald van nos.nl: https://nos.nl/artikel/2211168-online-daten-wat-als-er-na-de-volgende-swipe-een-leukere-match-is 

Niels Kooiman, J. L. (2014, 6 18). steeds vaker relatie via internet. Opgehaald van cbs.nl: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2014/25/steeds-vaker-relatie-via-internet 

OnlineDatingWijzer. (2019, maart). Lexa – informatie. Opgehaald van onlinedatingwijzer.nl: https://onlinedatingwijzer.nl/datingsites/lexa/ 

Parship. (2022, september 12). home. Opgehaald van parship.nl: https://www.parship.nl 

WijZijnDurf. (2019, december). liefdevindenoptinder. Opgehaald van magazine.wijzijndurf.nl: https://magazine.wijzijndurf.nl/2846/liefde-vinden-op-tinder 

Zuurmond, I. (2021, juni 17). datingsites en apps. Opgehaald van consumentenbond.nl: https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps 

 

 

 

Song – You are my home (versie 1)

Dit nummer is geschreven vanuit het perspectief van Maaike. Zij ontmoette haar vriend Uri in Costa Rica. Het was liefde op het eerste gezicht. Uri is zelf half Israëlisch en half Nederlands. Hij woont momenteel in Griekenland bij zijn ouders, en daarom heeft het stel dan ook een lange afstandsrelatie.  

Uit onderzoek van een onderzoeksteam van de City University of Hong Kong en de Cornell University is gebleken dat lange afstandsrelaties juist leiden tot een sterke band met meer diepe en constante communicatie. Deze sterkere band werd verklaard doordat deze stellen zichzelf meer openstelden en het gedrag van hun partners idealiseerden. Ook blijkt dat mensen met een lange afstandsrelatie harder hun best doen in het communiceren van hun gevoelens en dit betaalt zich terug in het hebben van een hechtere band. (AD i.s.m. GezondheidsNet, 2016).   

In de tekst van het lied wordt beschreven hoe Maaike omgaat met de afstand tussen haar woonplaats en waar Uri nu woont.

This place really feels like home 

The surroundings breath serenity and freedom 

The circle is complete with you arriving 

  

You will catch what I can’t carry anymore 

When I don’t the question yet, you already know the answer 

I can loosen the ropes, cause I’m sure you’re holding them

 

I wanna move to you 

Cause you are my home 

Now we are often alone 

Feeling more and more cornered 

My freedom 

Is in your arms  

Can you set me free?         

  

Back at my place, my life goes on 

Friends and family made me who I am 

When I leave here, I will leave a part of me 

But I long to you 

  

I try to reach you every day 

But there are times my sun is down when yours is up 

  

I wanna move to you 

Cause you are my home 

Now we are often alone 

Feeling more and more cornered 

My freedom 

Is in your arms  

Can you set me free? 

  

You really listen to me 

You give me advise before  

I knew I needed it 

At least I can hear your voice 

But all I really want is 

Your lips on mine 

  

I wanna move to you 

Cause you are my home 

Now we are often alone 

Feeling more and more cornered 

My freedom 

Is in your arms  

Can you set me free? 

 

 

 

De relatie van donorkinderen met hun donorouder, hoe zit dat nou?

Tijdens deze podcast spreek ik met mijn halfbroertje Bram, een donorkind. Onze vader heeft vroeger zijn zaad gedoneerd voor mensen met een grote kinderwens, maar die zelf geen kinderen konden krijgen. Best bijzonder, want ik kreeg er ineens broertjes bij. In deze podcast vertelt Bram over zijn ervaringen en zijn band met onze vader en hoe het nou in zijn werk gaat als je een donorkind bent. Veel luister plezier!  

Een carrière switch maken dankzij een burn-out

In deze Lifestyle podcast praat Laura samen met Mark. Hij was ooit economiedocent op een middelbare school, maar kreeg een burn-out. Hij is toen zelfhulp gaan zoeken bij een loopbaanpsycholoog en tijdens de sessies met kwamen ze erachter dat Mark iets anders wilde. Mark maakte een carrière switch en begon samen met een vriend een hypotheek adviesbureau. Laura en Mark bespreken hoe deze switch tot stand gekomen is en hoe de burn-out hierin een rol heeft gespeeld.