Terug naar de 17e eeuw van het Midwinterfeest

Wat eerst begon in 2003 als gelegenheid voor amateurverenigingen om op te kunnen treden, is het uitgegroeid tot een evenement met ruim 200 optredens en 40.000 bezoekers. Tijdens het Midwinterfeest gaan we terug naar de eigen geschiedenis van De Rijp. Dit evenement werd tot 2019 jaarlijks georganiseerd waarin het dorp terug getoverd wordt naar de 17e eeuw waarbij alle bewoners verkleed gaan. Het is een belangrijk weekend voor de Rijpers. Op die manier krijgt het dorpje meer bekendheid en komt iedereen bij elkaar. Door de pandemie is ook dit evenement afgelast. Marie-Christine Koestal heeft vier jaar op de PR-afdeling gewerkt voor het Midwinterfeest. Samen met haar loop ik door het dorp waarin ze mij vertelt hoe het feest eruitzag voordat het virus om de hoek kwam kijken. Daarbij hoort ook een fotoreportage met de magische foto’s vanaf 2012 naar de stilte nu in 2021.

Fotoserie Midwinterfeest_Melanie

 

About Auteur

Administrator for this website
Bookmark the permalink.

Comments are closed.