Olav, jij bent de ware winnaar

Na het meest spectaculaire Formule 1 seizoen ooit, met de eerste Nederlandse winnaar in de geschiedenis van de koningsklasse van de motorsport, komt er een einde aan het commentaar van de man die minstens dezelfde prijs als Max verdiend. Dertig jaar gaf hij commentaar. Hij heeft een band opgebouwd met de coureurs, maar ook zeker met de kijkers van Formule 1. Iedereen was in rep en roer toen naar buiten kwam dat voor hem het avontuur stopte. Verbazing en teleurstelling voerde de boventoon bij de kijkers, ‘hij’ hoort bij de Formule 1, ‘hij’ maakt het speciaal. Studenten en zijn overleden vrouw brengen nog een keer een ode aan dé sportcommentator van de Formule 1: ‘Olav Mol’.

Deze is voor jou Olav

Hét seizoen van Max, de strijd met Hamilton en natuurlijk de wereldtitel. Maar ook het laatste seizoen van onze Olav. 4 studenten brengen een ode aan dé sportcommentator van de Formule 1.


Dromen laten ons het onbereikbare aanraken

Max Verstappen heeft pole 1 te pakken in het laatste raceweekend van de Formule 1 van 2021. Groot feest dus, want dit betekent dat Max een stapje dichter bij is om wereldkampioen te worden. Olaf en Jack vieren de kwalificatie. “Een paar biertjes Olav, nog even genieten van ons laatste raceweekend”, zegt Jack. Terug op de hotelkamer valt Olav gelijk in slaap. Hij heeft een paar biertjes te veel op en droomt dat hij een brief onder zijn hotelkamerdeur ziet liggen.

Dag lieve schat van me,

Wat ben ik onwijs trots op jou! Hierboven heb ik het nieuws ook ontvangen. Wat erg dat je jouw plek aan iemand anders moet overdragen. Dat niemand je had gebeld met het nieuws, maar dat je het te weten kwam via de media, vind ik heel flauw.

Ik heb dat stiekeme gebaar van je gezien. De boef die jij vroeger was, zit nog steeds in je. Pas je op dat je niet weer te ver gaat, zoals in januari 1997. Ik weet nog dat je ditzelfde gebaar had gemaakt naar een smeris, en toen een boete had gekregen van de politie bovendien.

Toen mijn ziekte begon was het zwaar. Gelukkig ben je er weer bovenop gekomen na die rotte tijd. Je hebt zo je best gedaan om voor Martijn en Stephanie een goede vader en moeder te zijn, nu ik ben weggevallen. Ik waardeer je daar zo ontzettend om. Net zoals ieder ander, echt waar.

Mijn Olav, mijn man, mijn liefde, mijn beste vriend, jij zit in het hart van zovelen. Zelfs studenten schrijven odes aan jou. Daar kan je jezelf echt een klopje op je schouder voor geven, nu ik er niet ben om dat te doen. Je enthousiasme en je geweldige commentaar neem je elke wedstrijd mee. Zelfs als je erg emotioneel bent, zoals bij de laatste race. Jij wist dat dit jouw laatste officiële race zou zijn en je moest toch nog even doorspelen.

Ik wil je bedanken. Bedanken voor onze kinderen. Bedanken voor onze mooie jaren. En bedanken dat je altijd jezelf bleef, ook al deed het soms pijn. Ik zal voor altijd je stem willen blijven horen: “Hij heeft hem”. Je hebt zulke mooie klanken.

Blijf zo doorgaan lieve schat. Niemand kan je deze jaren meer afpakken, voor mij blijf jij altijd de ware winnaar. En weet: er komt altijd iets nieuws op je pad.

Ik mis je en ik hou van je

Je liefste,

M

Bookmark the permalink.

Comments are closed.