Medium en life coach: Frans Meulman

Frans Meulman is 59 jaar en is sinds tien jaar fulltime aan het werk als medium en life coach. In het artikel lees je meer over wie Frans Meulman is, wat zijn werk als medium en life coach inhoudt en of het werk als medium een talent is of dat jij en ik het zelf ook kunnen. In het audioverhaal ga ik, Ellen Rensing, bij medium Frans op bezoek. Tijdens het bezoek krijg ik een sessie van Frans met tarotkaarten. In het audioverhaal hoor je hoe deze sessie is verlopen.

 

‘Er is zeker wel meer tussen hemel en aarde, daar ben ik van overtuigd’

Frans Meulman is altijd al spiritueel geweest, maar vanaf zijn zeventiende begon hij met tarotkaarten. Nu is hij al bijna tien jaar fulltime bezig met zijn werk al medium en life coach. ‘Als mensen tegen dingen aanlopen, dan zeggen ze Frans, wat zie jij bij mij?’

Frans Meulman is 59 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Op dit moment heeft hij in zijn huis een werkplek gecreëerd, waar hij zijn sessies houdt. Maar dit is niet altijd zo geweest. Frans is voor een lange tijd werkzaam geweest als leidinggevende op Schiphol. Toen hij vijftig jaar was raakte hij zijn baan kwijt. Frans ging er vanuit dat hij snel wat anders zou vinden, maar helaas gebeurde dat niet. Toen besloot hij om zijn passie als medium verder uit te breiden. ‘Het spirituele heb ik altijd al gehad. Ik gaf weleens een cursus of ik had weleens een klant, maar nadat ik mijn baan verloor ben ik dit uit noodzaak gaan uitbreiden. Nu doe ik dit werk de hele dag door.’

 

Wat houdt jouw beroep precies in?

‘Ik ben een life coach en medium. Mensen komen hier als zij vastlopen in hun leven. Vaak kan ik mensen dan nog wel een beetje sturen, wat dan is het een mindset die je moet maken om weer op het goede traject te komen. Ik doe dit aan de hand van tarotkaarten. Ik lees dan kaarten op de persoon. Elke kaart heeft een betekenis, maar als ik hem pak heeft hij een andere betekenis dan dat jij hem zou pakken. Want elk persoon is verschillend. Ik lees vooral de energie die tegenover mij zit.’

 

Moet je een opleiding volgen tot medium of is het een talent?

‘Er zijn ontzettend veel opleidingen en cursussen die je kunt volgen, maar ik zelf heb er nog nooit eentje gevolgd. Als je een cursus wilt volgen, prima, maar blijf bij jezelf. Vaak wordt zo’n cursus vanuit een ego geven, van iemand die wel denk te weten hoe het moet. Terwijl niemand weet hoe het precies werkt, want het is een overtuiging.

De één zegt het is een gave, de ander zegt het is een talent. Ik zeg eigenlijk, iedereen heeft het. Uiteindelijk zou iedereen het kunnen, alleen moet je ervoor openstaan. Ik ben zelf een mensen mens, ik hou van alle mensen en heb het beste met alle mensen voor. Dit is denk ik wel een vereiste om je in dit werk te kunnen verdiepen.’

 

Wat is er zo mooi aan jouw beroep?

Het mooie aan dit werk is, dat het altijd anders is. Ik zit ook op de telefoonlijn van Astro TV en ik spreek dan op een dag zo’n dertig mensen. Iedere keer zijn het verhaal en de kaarten weer anders. Als ik de tarotkaarten op tafel leg dan is het verhaal voor mij eigenlijk al meteen duidelijk. Dat maakt het zo leuk.

 

Krijg je wel eens negatieve reacties op jouw beroep?

Ik kreeg vooral veel negatieve reacties toen ik op de televisie bij Astro TV werkte. Ik werkte twee jaar  ’s nachts live op de televisie en dan zag je mij op zeven zenders de hele nacht voorbij komen. Mensen zeiden dan bijvoorbeeld: uitzuiger en nepper. Verder kreeg ik ook veel haatmailtjes. De haat die ik krijg houdt mij zeker niet tegen om door te gaan met het werk. Voor mijn gevoel maak ik meer mensen blij, dan dat ik mensen boos maak. De één gelooft het nou eenmaal en de ander niet. Volgens mij is er zeker wel meer tussen hemel en aarde, daar ben ik van overtuigd.’

 

Helpt het werk als life coach en medium ook in jouw eigen leven?

‘Ik leg nooit kaarten voor mezelf, want je kan dan niet objectief kijken. Als ik echt een dringende vraag heb, dan roep ik de hulp van boven ik. Ik leg dan een lijntje met mijn overleden ouders en vraag dan of zij mij willen helpen. Of het echt is of niet, geen idee, maar het heeft mij wel meerdere keren geholpen.’

 

Sessie met tarotkaarten: Vind ik binnen 6 maanden een nieuwe liefde?

De wondere wereld van tarot en mediums. Ik heb deze wereld altijd al willen ontdekken. Wordt mijn toekomst voorspeld? Krijg ik nieuwe inzichten? Of krijg ik antwoord op vragen waar ik altijd al mee zat? De wereld van tarot en mediums is voor mij nog onbekend en weet hierdoor ook niet precies wat ik kan verwachten. Wel weet ik dat ik er volledig voor open sta en ga kijken wat medium Frans mij tijdens een sessie kan vertellen.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.