MEESTERPROEF: je AVG’TJE ruilen voor een falafel.

Kan het ook zonder vlees?
Van 7 t/m 13 maart is de jaarlijkse Nationale Week Zonder Vlees en dit zette mij aan om me weer eens te verdiepen in de vleesindustrie en de effecten op het milieu waarin we met z’n allen leven. Gezien de vee-industrie nog steeds op schokkende wijze vlees produceert en er vanuit de overheid weinig beweging is om vleesconsumptie te verminderen, is het goed om eens na te gaan wat je eigenlijk allemaal aan vlees eet en hoe je dit zou op een leuke manier zou kunnen veranderen in je voeding.

Ik praat daarom in de SKIP JE AVG DE PODCAST met Megan van der Vorst, zij is al jaren vegetariër en kan mij goed op weg helpen in de vegetarische keuken en vertellen waarom het belangrijk is om het vlees wat vaker te laten staan.

 

 

Tijd voor actie 
Om bij het woord ook een daad te verrichten ben ik vijf dagen achter elkaar de vegetarische keuken ingedoken en heb hele lekkere gerechten gemaakt die ook nog eens heel simpel te maken zijn! Ook ben ik wijzer geworden waarop je milieu-technisch precies bespaart wanneer je het vlees eens laat staan en dit heb ik allemaal vastgelegd in de Meat Free Manual, die dient als een inspiratie en motivatie om zelf aan de slag te gaan!

Receptenboek meesterproef

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.