Dyslexie en het schrijverschap

Met deze verhalen treed ik uit mijn comfortzone. Ik vertel openhartig over mijn haat-liefde relatie met woorden en letters. Dyslexie. Dat is nog wel wat, helemaal als het je droom is om schrijver te worden… Ik ben nooit getest, maar de symptomen zijn er. En dat zorgt voor grote twijfel. Ik onderzoek wat dyslexie precies is en of het mogelijk is om schrijver te worden met deze tekortkoming. Veder schets ik een beeld over mijn onzekerheid tegenover wat schrijven voor mij betekent en hoe het mij vervult.

 

 

Dyslexieonderzoek: “De eerste stap naar acceptatie”

Mijn naam is Shazney en schrijven is wat ik het liefst doe. Klein probleem: ik heb moeite met lezen en schrijven. Of het dyslexie is, dat weet ik niet. En het is best een dingetje, omdat ik schrijver wil worden, maar is dat wel mogelijk? In deze podcast ga ik op zoek naar antwoorden.

https://youtu.be/fR6vMzM4AEo

 

 

De Bespiegeling

 

In dit gedicht beschrijf ik mijn tweestrijd. Het schrijven van Algemeen Beschaafd Nederlands gaat bij mij niet vanzelf. Dat zorgt ervoor dat ik vaak twijfel of het voor mij wel mogelijk is om een succesvol schrijver te worden. En toch is schrijven hetgeen wat ik het liefst doe. In dit gedicht heb ik bewust mijn gemaakte fouten erin laten staan om zo een beeld te schetsen van hoe deze twee strijd eruitziet.

 

Je bent onzeker. Je bent angstig. Je twijfelt.

Ben je goed genoeg, gaat door jouw gedachte heen wanneer jij bezint.

Je verdrinkt in een zee van cijvers en formules, een zee van letters en woorden.

Je bent zoekend naar het licht in de donkerte waarin jij als schrijfer leeft.

Iets zo normaals voor eenieder, maar voor jou het grootste opstakel naar jouw geluk. Jouw vrijheid. Jouw toekomst.

De Nederlandse en Engelse verzen die je schrijft zijn voor jou helder als water. Voor een ander is het onbegreipelijke tong.

Ben je goed genoeg, gaat door jouw gedachte heen wanneer jij bezint.

Toch is dichten jouw stem.

Jij voelt je vrij. Jij voelt je voldaan. Jij voelt dat het genot voor schrijven in jou leeft.

Met die bezieling vertel je verhalen naar jouw beleving en op jouw manier.

Die verhalen komen uit een plek van emotie. Een plek die voor jou alleen met de pen te berijken is.

Voor jou is schrijven meer dan een vorm. Het is een manier om de wereld te bevatten, te leren kennen.

Het is jouw medium. Het is jouw steun. Schrijven is jouw passie.

 

 

De Bespiegeling

(Foutloos)

Je bent onzeker. Je bent angstig. Je twijfelt.

Ben je goed genoeg, gaat door jouw gedachte heen wanneer jij bezint.

Je verdrinkt in een zee van cijfers en formules, een zee van letters en woorden.

Je bent zoekend naar het licht in de donkerte waarin jij als schrijver leeft.

Iets zo normaals voor eenieder, maar voor jou het grootste obstakel naar jouw geluk. Jouw vrijheid. Jouw toekomst.

De Nederlandse en Engelse verzen die je schrijft zijn voor jou helder als water. Voor een ander is het onbegrijpelijke tong.

Ben je goed genoeg, gaat door jouw gedachte heen wanneer jij bezint.

Toch is dichten jouw stem.  

Jij voelt je vrij. Jij voelt je voldaan. Jij voelt dat het genot voor schrijven in jou leeft.

Met die bezieling vertel je verhalen naar jouw beleving en op jouw manier.

Die verhalen komen uit een plek van emotie. Een plek die voor jou alleen met de pen te bereiken is.

Voor jou is schrijven meer dan een vorm. Het is een manier om de wereld te begrijpen, te leren kennen.

Het is jouw medium. Het is jouw steun. Schrijven is jouw passie.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.