Mijn getraumatiseerde brein…

Mijn getraumatiseerde brein…

 

Buiten het zicht

Iedereen heeft wel eens last van een slechte dag, maar dit is meestal de volgende dag wel weer overgewaaid. Wat niet zomaar overwaait is Post Traumatisch Stress Syndroom. Een veel voorkomend beeld van PTSS is dat van een veteraan die terugkomt van oorlog en tijdens het vechten een trauma opgelopen heeft. Maar er zijn enorm veel situaties waardoor een persoon PTSS op kan lopen. Bijvoorbeeld door een ongeluk of het overleiden van iemand dicht bij je.Het lastige is dat je het op een doorsnee dag vanaf de buitenkant niet ziet. Alles gebeurt in je hoofd en daar gebeurt nogal veel bij iemand met deze ziekte. Want eigenlijk is het gewoon een ziekte.

In deze fotoserie zie je zes portretten van jongeren met PTSS op een plek waar zij even hun hoofd leeg kunnen maken. Zie hier Jente, Jessy, Megan, Anne, Dylan en Lotte (ikzelf).Zie jij iets raars? Volgens mij zijn dit ook ‘gewone’ mensen. Het kan een medestudent zijn, je collega zijn, de vriend van je nicht zijn, het kan iedereen zijn. Zo zie je maar weer dat er zich ook dingen buiten het zicht van het menselijk oog afspelen.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.