De zorgelijke normalisatie van straatintimidatie

 

Intimidatie en grensoverschrijdend gedrag zijn de afgelopen week de onderwerpen van gesprek. Maar waarom maakt dit zoveel bij ons los, terwijl het iedere dag ook ‘gewoon’ op straat gebeurt? Er zijn campagnes en programma’s voor, maar er wordt steeds minder aandacht aan besteed. Het lijkt haast normaal te worden. Intimidatie en overschrijdend en grensoverschrijdend gedrag hoort nergens thuis, ook niet op straat. Leer met de podcast en het kwartetspel meer over wat straatintimidatie inhoudt, wat het doet met slachtoffers en hoe jij kan zorgen dat straatintimidatie niet normaal wordt.

 

 

Evi zet zich in tegen catcalling: ‘We maken de intimiderende uitspraken zichtbaar.’

 

Straatintimidatie, een groot probleem waar veel vrouwen, maar ook mannen, mee te maken krijgen. Intimidatie en grensoverschrijdend gedrag moet in deze tijd nergens geaccepteerd worden en ook zeker niet op straat. Toch wordt het probleem snel weggewuifd met waardeloze excuses en lijkt het er haast bij te horen op straat. In deze podcast ga ik in gesprek met Evi, die door ‘catcalls’ op de stoep te krijten, aandacht wil vragen voor de grote impact van straatintimidatie op de slachtoffers. Ze legt uit dat dit soort acties echt nodig zijn om mensen letterlijk te laten zien dat dit probleem niet normaal moet worden op straat.

 

 

 

 

 

Het Straatintimidatie Kwartetspel

 

Hierbij presenteer ik het ‘Straatintimidatie Kwartetspel’. Door de verschillende categorieën maak je kennis de schokkende, maar duidelijke cijfers rondom straatintimidatie. Een groot probleem waar veel te weinig aandacht aan wordt besteed en langzaam een vast onderdeel wordt van ons straatbeeld. Tijdens het spel leer je de belangrijkste feiten over straatintimidatie, de impact van overschrijdend gedrag en hoe jij kan helpen om dit probleem op te lossen. Speel en leer!

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.