Tesst: 3 dagen detoxen

In mijn leven ben ik veel bezig met voeding en sport. Een gezond en fit lichaam is naar mijn mening de basis van een gelukkig leven. Ik vind het daarnaast ook gewoon heel leuk om op het gebied van voeding en sport te experimenteren. Zo heb ik verschillende diëten gevolgd en wel meer dan twintig verschillende sporten beoefend. 2022 is begonnen en nu was het voor mijn gevoel het perfecte moment om iets uit te proberen wat ik al lange tijd wilde en daarom test ik deze week hoe het is om te detoxen!

Detoxen is een proces of tijdsperiode waarin men het lichaam ontdoet van giftige en ongezonde stoffen. Er bestaan verschillende manieren om te detoxen. Ik heb gekozen om het in de vorm van een sappenkuur te doen. Veel mensen doen een detox om af te vallen. Ik doe de detox meer om bewustwording bij mezelf te creëren en om te ondervinden wat er gebeurd als je je lichaam ontgift.

Ik heb mijn detox gedaan met een sappenkuur van Dr. Blend (niet gesponsord). Vanuit mijn omgeving had ik al meerdere malen positieve verhalen over deze kuur en begeleiding gehoord en daardoor was ik al vrij snel overtuigd dat ook ik voor deze kuur zou gaan. Dr. Blend biedt een sappenkuur van drie, vijf en zeven dagen aan. Ik had in eerst instantie bedacht om zeven dagen te detoxen, maar toen ik voor de eerste keer contact opnam met een specialist van Dr. Blend werd mij dit afgeraden. Zij raadde mij aan om een kuur van drie dagen te doen. “Dat is voor iemand zonder enige ervaring echt al zwaar genoeg,” zei de specialist. Deze woorden maakten mij opeens een stuk minder enthousiast over mijn test. De reden dat drie dagen al zwaar genoeg zijn, is omdat een gemiddelde vrouw 2.000 calorieën per dag binnenkrijgt en je tijdens de detox van Dr. Blend je aantal calorieën beperkt tot 617 per dag. Dit lage aantal calorieën per dag zal je als onervaren detoxer simpel weg niet langer dan drie dagen volhouden.

Om mijn drie dagen detoxen zo fijn mogelijk te laten verlopen werd mij aangeraden om twee dagen voor de start af te bouwen met eten. Zo raakt je lichaam al een klein beetje gewend. Tijdens deze twee dagen is het ook belangrijk om alcohol, sigaretten, koffie, thee met cafeïne, vlees en zoetigheden zo veel mogelijk te vermijden.

Tijdens de sappenkuur moet je veel water drinken, maar de specialist van Dr. Blend raadde mij aan niet meer dan twee liter per dag te drinken. Daarnaast kreeg ik als allerbelangrijkste tip dat ik heel goed naar mijn lichaam moet luisteren tijdens de kuur. Dit betekent dus ook dat als je echt honger hebt, het geen ramp is om wat lichts als een cracker te eten.

Verder mag je tijdens de detox wel sporten, maar het is verstandig om dit te beperken tot lichte cardio. Als je je echt goed voelt zou je ervoor kunnen kiezen om je vaste sportpatroon aan te houden. Word je wat duizelig of licht in je hoofd? Stop dan meteen en ga in de overige detox dagen ook niet meer sporten.

Tot slot wil ik jullie erop wijzen dat het niet de bedoeling is dat je met regelmaat gaat detoxen. Dr. Blend raadt aan om maximaal één keer in de drie maanden een kuur te doen. Dit staat gelijk aan vijf keer per jaar. Ben jij benieuwd hoe ik mijn detox van Dr. Blend heb ervaren? Kijk dan zeker even de video die ik heirover heb gemaakt op het YouTube kanaal van Tesst!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.