Analoge fotografie maakt een comeback!

Je ziet het steeds vaker: de foto’s met zachte kleuren en een vintage look. De analoge camera is weer helemaal trendy!

Analoge fotografie: tijdelijke trend of hier om te blijven?

De analoge camera is terug van weggeweest. Een stap terug, of is het de herontdekking die blijft?

 

Flora (19) over de analoge camera: “Het is altijd weer een verrassing welke foto’s je terugkrijgt”

Hobbyfotograaf Flora (19) heeft sinds kort een obsessie met de analoge camera. Wat zijn volgens haar de charmes van deze soort fotografie?

 

“Mijn liefde voor analoge camera’s begon zo’n drie jaar geleden, toen ik dit veel op Pinterest en Instagram tegen kwam. Ik vond deze foto’s er heel erg mooi uitzien. Toen ik van die kleine wegwerpcamera’tjes tegen kwam, ben ik daarmee begonnen. Deze zijn nog steeds heel leuk om mee te nemen op vakanties en naar festivals.”

 

 

“Sinds een half jaar ben ik pas echt heel actief bezig met de vintage analoge camera’s. Voorheen maakte ik veel foto’s met de wegwerpcamera’s, mijn digitale Canon camera, twee polaroid camera’s en smartphone.”

 

“Dit is mijn lievelings camera, de Yashica Minister-D.”

 

“De foto’s die ik op film schiet komen er veel mooier, warmer en sfeervoller uit dan die ik met mijn digitale camera, of smartphone maak. Ze zijn ook altijd uniek wat ik heel leuk vind.”

 

 

“Je ziet de foto’s pas ziet na het ontwikkelen, dat vind ik wel iets hebben. Het is altijd weer een verrasing wat voor foto’s je krijgt. Het nadeel aan fotograferen met een analoge camera is dat het helaas wel best duur is.”

 

“In de toekomst zou ik graag nog een Leica camera in mijn collectie willen hebben, die maken hele mooie foto’s. Maar als de prijzen van de filmrolletjes nog veel gaan stijgen, zal ik misschien wel weer overstappen naar de digitale camera.”

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.