Kerstrecept: Vegan Bietengazpacho

Strijden tegen dierenleed. Na het interview met Samsara begreep ik waarom zij zo hard strijdt tegen dierenleed en voor veganisme heeft gekozen. Hierdoor werd ik geïnspireerd en gemotiveerd om te kijken waar ik in mijn steentje kan bijdrage. Zelf eet ik al een aantal jaar geen vlees en ben ik lactose intolerant, dus voor mij is het al vrij normaal om naar alternatieven te zoeken.

 

Het interview met Samsara kun je beluisteren in de podcast met de link hier beneden. Mijn eigen zoektocht heb ik vertaald in een recept. Voor de feestdagen wil ik een voorgerecht maken om aan mijn schoonfamilie voor te schotelen.

 

Zo kwam ik op het feestelijke recept voor een bietengazpacho. Dus zoek jij nog een kerstrecept waar het water je al in de mond loopt? Kijk en lees mee hoe je dit ontzettende kleurrijke recept op tafel zet.

 

Wat heb je nodig:

  • Eén waspeen
  • 550 gram (gekookte) rode bieten
  • Eén Groentebouillonblokje
  • Vegan crème fraîche
  • Snufje zout
  • Eén gele ui
  • Olijfolie
  • Eén knoflookteen
  • 1,5 liter water
  • Peper en zout (optioneel)

– Snij alle ingrediënten in gelijke stukken

 

– Bak alles samen met de knoflook en ui in de pan met olijfolie voor ongeveer tien minuten.

 

– Voeg de groentebouillon toe.

 

– Voeg het water toe en laat het zachtjes koken voor ongeveer vijftien minuten.

 

– Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep.

 

– Voeg nu de vegan crème fraîche toe en roer dit erdoorheen.

 

– Voeg eventueel nog peper en zout toe naar eigen smaak en laat het afkoelen voor het serveren van de gazpacho.

Geniet van de feestdagen met een heerlijk vegan recept!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.